In één weekend vier voorstellingen geven. Wat geeft dat vleugels! The Starvoices hebben 20 en 21 juni weer geschitterd in de voorstelling ‘Zonder Vleugels’.

Dit jaar geen musical, maar muziektheater. Geen stuk met een duidelijke kop en staart, maar een stuk met een boodschap. In verschillende scènes werd stil gestaan bij dagelijkse dingen, hoe zij ons kleuren en maken wie wij zijn, maar willen we dat ook zijn? Want wat is een vogel zonder vleugels, mist het dan niet de essentie van zijn bestaan?

Dit jaar niet in het theater, maar in de grote suite van de Roskam in Houten. Veel complimenten over de zang, de dynamiek en emotie in het stuk. Het publiek heeft er zichtbaar van genoten. En dat is waar we het voor doen!

Zo’n weekend is heel bijzonder. Eerst de lange weg van oefenen er naar toe. Je bent er niet met de lessen bij Stardance, thuis moet er ook flink geoefend worden. De spanningsboog loopt steeds meer op. Je werkt echt naar de voorstelling toe. En dan is het zover. Met het publiek direct aan de rand van de speelvloer geef je je behoorlijk bloot, maar juist dat is geweldig.

Dan moet alles wat je geleerd hebt in een keer eruit komen. Alle technische aanwijzingen die je het jaar door hebt gekregen, tips over je houding, het kijken, de aangeleerde tekst, noten, partijen, choreografieën.  Alles tegelijk, alles moet kloppen. Maar het meest geweldige is de dynamiek in de groep. Je hebt elkaar nodig. Alleen begin je niets, je doet het samen. Dat het een groep is, die enorm op elkaar is ingespeeld en met elkaar iets heel bijzonders kan neerzetten, hebben ze dit jaar weer bewezen.

Het stuk is geschreven door Syd Horster. Hij is ook de artistiek leider van de Starvoices. De choreografie is van Anne van Engeland. Samen hebben zij The Starvoices dit jaar begeleid. Dat hebben ze fantastisch gedaan. Een succes!