030-6381501

Kledingvoorschrift

Kledingvoorschrift

Er wordt ons regelmatig gevraagd of er een kledingvoorschrift of –advies is. Alleen voor klassiek ballet is er een kledingvoorschrift. Voor alle overige disciplines geldt slechts een voorschrift qua schoeisel.
In onderstaand overzicht geven wij uitleg over deze voorschriften en advies voor passende danskleding.
Algemeen geldt dat danskleding comfortabel moet zitten met voldoende ruimte om te bewegen. De kleding moet echter niet te wijd vallen zodat de docenten goed kunnen zien hoe bewegingen worden uitgevoerd en kunnen corrigeren waar nodig.

Voor alle lesvormen geldt dat de zaal niet met buitenschoenen betreden mag worden!

Kleding voor de diverse lessen

KLASSIEK BALLET

Voor onze jongste groepen (groep 3 van het Stardance rooster), vragen wij om een roze balletpanty en roze canvas balletschoentjes, hier overheen mag een balletpakje naar keuze gedragen worden.
Voor leerlingen die klassiek ballet volgen vanaf groep 4 tot en met de volwassenen is een roze balletpanty, roze balletschoentjes (van canvas) met splitzool en een zwart pakje (hemd model, met brede bandjes) een vereiste.

Voor de aanschaf van balletkleding en/of balletschoentjes hebben wij sinds kort een samenwerking met Firenze Dancewear:www.firenzedancewear.nl

U kunt voor danskleding en schoenen ook altijd terecht bij Flash Dance in Utrecht.

Voor alle leerlingen geldt dat het haar in een strakke knot hoort te zitten.

Voor onze mannelijke ballet dansers gelden de volgende kleding voorschriften; Een zwarte strakke tanktop/hemd, een zwarte strakke korte broek (niet langer dan knie) en zwarte leren balletschoenen.

We hebben alles duidelijk op een rij gezet in dit kledingvoorschrift (downloaden).

PEUTERRITMIEK EN ALGEMENE DANSVORMING

Wij adviseren makkelijk zittende, maar niet te wijde kleding bij deze lessen gecombineerd met soepel vallende gym-/balletschoentjes. De schoenen hebben bij voorkeur een (gedeeltelijk) rubberen zool.

JAZZ/SHOW/FUNK DANS

Ook bij deze dansvorm geldt dat we de wens hebben dat kleding niet te wijd zit zodat wij goed kunnen controleren en corrigeren. Het schoeisel is bij voorkeur een slappe ballet/ jazz schoen met (gedeeltelijk) rubberen zool.
Tijdens de jazz / show / funk lessen is het voor leerlingen uit het basisonderwijs niet toegestaan om sneakers te dragen. Met sneakers ontwikkelen de voeten zich minder goed en worden de enkels niet sterker. Voor leerlingen vanaf het voortgezet onderwijs is dit wel toegestaan maar zullen bij technische (voet) oefeningen de sneakers wellicht uitmoeten.

MODERN | MODERN-JAZZ

Net als bij de lessen Klassiek en Jazz /Show / Funk is het bij deze les van belang dat de kleding niet te wijd valt. Wij adviseren strak zittende kleding zodat de docent goed kan zien hoe bewegingen worden uitgevoerd en kan corrigeren waar nodig. In een moderne les wordt er vooral gedanst op blote voeten of sokken, maar het is ook mogelijk om te dansen op de zogenaamde ‘foot thong’/’footundeez’. Deze zijn verkrijgbaar in de dansspeciaalzaken, maar ook te bestellen via het internet.

TAPDANS

In de taplessen worden er tapschoenen verwacht. Tapschoenen met een lage hak of een blokhak zijn het fijnste. Ook is makkelijk zittende kleding gewenst.

URBAN

Voor deze energieke bewegingsvormen is makkelijk zittende kleding en binnengympen gewenst.

MUSICALLES 

Ook bij een musicalles adviseren wij makkelijk zittende kleding (een spijkerbroek, een rokje o.i.d. is niet toegestaan). Uiteraard zijn ook hierbij binnenschoenen vereist.

PILATES

Voor deze les zijn geen schoenen vereist, maar wel een handdoek!

SHAPE FIT & DANCE 

Voor deze lessen worden vooral goede aerobic schoenen geadviseerd en dient iedereen een handdoek mee te nemen.