030-6381501

Theaterproductie

THEATERPRODUCTIE

Theaterproductie kenmerkt zich door een aantal bijzondere ingrediënten waardoor de les een compleet plaatje theater vormt.

Ben jij gek op zingen, dansen en/of acteren maar wil je net een beetje meer dan zijn deze TheaterProductieKlassen (TPK) echt iets voor jou!

Je leert in deze lessen onder andere de basis van acteren. Improvisatie, zangtechniek en verschillende vormen van dans(techniek) komen aan bod in deze lessen. Daarnaast werken we gezamenlijk naar een productie toe: hoe een theatervoorstelling tot stand komt leer je hier dus ook. Alle  leerlingen zijn als het ware regisseurs en ieders input is van belang.

Als leerling van de TPK krijg je twee uur per week les. Het 1e uur krijg je bijvoorbeeld dans en het 2e uur spel, de week daarop krijg je dan zang en spel. Kortom, dans, zang en spel komen alle drie  beurtelings aan de orde.

Je gaat serieus teksten leren en vormgeven maar ook samen met je medeleerlingen werken naar het einddoel: teamsport dus.

Naarmate de eindvoorstelling nadert overlappen de disciplines elkaar meer en meer. De lessen theaterproductie worden gegeven door verschillende docenten.

Er komt een duidelijk schema aan het begin van het seizoen zodat jij precies weet wat je elke week gaat doen.

We starten met drie groepen:

  • TPK 1 voor leerlingen vanaf groep 7
  • TPK 2 voor leerlingen vanaf het voortgezet onderwijs
  • TPK 3 voor (jong)volwassenen

Ben je nog te jong of vind je musical helemaal geweldig? Kijk dan eens bij de  musicallessen.

We starten bewust met deze groepen vanaf groep 6 en adviseren jongere kinderen eerst de musicallessen te volgen om zo een goede basis te krijgen. Er wordt bij de  TPK  behoorlijk wat gevraagd op het gebied van tekstinterpretatie en tekstbeleving en om daar vertrouwd mee te raken is musical een hele goede opstap.

Rooster

DAGTIJDDOELGROEP
Woensdag (loc. depenDance)17.30 - 19.45TPK-2
18.45 - 21.00TPK-3
Vrijdag (loc. depenDance)17.15 - 19.30TPK-1

gratis proefles