030-6381501

Samenwerking dansfysiotherapeut

Dansfysiotherapie
Dansfysiotherapeut

Samenwerking dansfysiotherapeut

Dansen is topsport. Een danser zal altijd proberen het uiterste uit zijn lichaam te halen door nog hoger te springen, nog meer tours te draaien, het been nog hoger te liften of verder uit te draaien.

Om de danstechniek goed te leren of blijven beheersen trainen dansers veel en vaak op de grens van hun mogelijkheden. Om nog beter te worden is dat ook nodig.

Echter de kans op blessures neemt hierdoor ook toe. En wat als een kleine blessure begint kan bij een verkeerde aanpak snel grote gevolgen hebben. Daarom moet iedere danser goed voor zijn lichaam zorgen. Een goede balans tussen training en rust  en een gezonde voeding is essentieel.

Bij lichamelijke klachten die  niet minder worden door wat rustiger aan te doen in te training, kan een bezoek aan de gespecialiseerde fysiotherapeut noodzakelijk zijn. Een Dansfysiotherapeut heeft kennis van de specifieke belasting die dansers doorstaan, de verschillende dansstijlen en –techniek. Ook is de therapeut op de hoogte van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en behandelmethodes voor dansblessures. Zo kan de therapeut, samen met de danser, op zoek naar de oorzaak van de klacht en werken aan een oplossing.

Nastasja van den Hoven volgde zelf de opleiding Docent Klassieke Dans aan de Theaterschool in Amsterdam voordat zij haar opleiding Fysiotherapie en Manuele therapie volgde.

Om dansers goed te kunnen begeleiden heeft zij een samenwerkingsverband met Sportarts Esther Schoots. Beiden zijn lid van de Nederlandse Vereniging voor Dans- en Muziekgeneeskunde.

De mogelijkheden binnen Fysiotherapie Houten-Zuid:

  • Blessurebeoordelingen
  • Fysiotherapeutische en Manueel therapeutische behandeling van dansblessures
  • Trainingsadviezen en Dansrevalidatietraining
  • Voorlichting Blessurepreventie
  • Spitzenkeuring

Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Kijk zelf op de polisvoorwaarden voor hoeveel fysiotherapie u verzekerd bent. Onder de 18 jaar wordt fysiotherapie de eerste 18x vergoed vanuit de basisverzekering.  Voor meer informatie over verzekeringen en tarieven kunt u terecht op de website: www.fysiotherapiehoutenzuid.nl.

Voor een afspraak kunt u bellen: 030-6035123 of 0302567004. Vermeld bij aanmelding dat het om een dansblessure gaat.

U kunt ook mailen: info@fysiotherapiehoutenzuid.nl. Vermeld in uw mail uw naam en telefoonnummer en dat het om een dansblessure gaat .