Jaaa het is gelukt; we gaan met (bijna) alle lessen naar buiten! Vorige week probeerden we de buiten lessen al met een aantal groepen uit. Dat was voor iedereen een groot succes vandaar dat we dit voor (bijna) alle lessen gaan doorvoeren! In de bijlage vinden jullie het buiten lesrooster. Lees graag met aandacht ook de informatie die verderop staat. Want om verantwoord te mogen dansen, zingen en bewegen in de buitenlucht zijn er ook wat regels. En worden de lessen op diverse plekken rondom het Stardance gebouw gegeven, dus kijk goed bij welke locatie je wordt verwacht!

We gaan ervan uit dat we tot half juli zoveel mogelijk buiten les gaan geven. Mocht het heel hard regenen dan gaan de dagen/ tijden met bijbehorende zoom lessen door. De zoomlinks in de mail van 7 mei jl. blijven actief. Hopelijk wordt ‘iedereen’ blij van het feit dat je weer fysiek les hebt en niet via een schermpje!

ALGEMENE INFORMATIE BUITEN LESSEN

De coronaversoepelingen worden in rap tempo doorgevoerd door de overheid. Fijn! We doen onze uiterste best om hier zoveel mogelijk op aan te haken, uiteraard wel met inachtneming van de veiligheid voor ons allemaal. We gaan vanaf DEZE WEEK beginnen met buiten lessen! We zijn heel blij dat we stapje voor stapje dichterbij het nieuwe normaal uitkomen!

Omdat we alleen onder strenge voorwaarden met de buiten lessen kunnen starten hebben we jullie medewerking nodig om alles in goede banen te kunnen leiden. In bijgevoegd rooster hebben we alles voor de duidelijkheid op een rijtje gezet zodat er geen verwarring kan ontstaan. In de eerste kolom zie je de tijden volgens het originele Stardance rooster seizoen 19-20 en in de tweede kolom zie je – in het rood – de lestijd voor de buiten les. Alleen als het regent gaan de lessen live door middels ZOOM, vanuit huis. Mocht dit het geval zijn dan staat dit op onze website aangegeven.

In bijgevoegd rooster kun je ook zien op welk terrein je rondom Stardance Studio’s buiten les hebt. Zoals je kunt zien zijn de meeste lessen 10 minuten korter dan dat je gewend bent, dat ligt aan de leswissels en in/uit rijden van ouders/leerlingen. Zo willen we een grote toeloop bij de in- en uitgangen van de buiten les locaties voorkomen. Kom zoveel mogelijk op de fiets èn alleen naar de les toe. Lukt dat niet en moeten je ouders/verzorgers je met de auto brengen/halen dan vragen wij iedereen om zich aan de volgende regels te houden:

* het kan druk zijn rondom de wegen om Stardance te bereiken. De gemeentewerf heeft een route langs Stardance gemaakt om de gemeentewerf met de auto te kunnen bereiken. Als daar file staat is er de mogelijkheid om langs de file te rijden.

* heb je buiten les op de parkeerplaats van Stardance (Hefbrug 2), laat je ouders je dan op de parkeerplaats tegenover Stardance afzetten zodat je alleen nog hoeft over te steken (kiss and ride).

* is je buiten les op het terrein van de dependance of op het terrein van Reinaerde (beide om de hoek van Stardance gelegen)? Volg de Stardance wegwijs borden die langs de weg hangen richting het terrein van de dependance of Reinaerde.

* het adres van de dependance is: Draaibrug 1 (op het terrein van De Jonge Ontdekker).

* het adres van Reinaerde is: Draaibrug 3.

* er geldt ter hoogte van buiten les locatie Reinaerde éénrichtingsverkeer.

* aangekomen bij de buiten les locatie verzoeken wij iedereen om je af te laten zetten (kiss and ride).

* de kinderen worden opgevangen bij de ingang van de buiten les locatie door de docent en/of een medewerkster.

* na afloop van de les begeleidt de docent en/of medewerkster de kinderen weer naar de uitgang.

* bij iedere kinderles onder de 6 jaar zijn er 2 docenten en een hulpjuf bij de les aanwezig (en/of een docent en een volwassen medewerkster). Daarnaast kan de buiten les locatie van Reinaerde worden afgesloten zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan.

Fietsen stallen:

* heb je les op de parkeerplaats van Stardance of bij de dependance dan kun je je fiets parkeren bij de fietsenstalling van de dependance (Draaibrug 1; om de hoek bij Stardance).

* heb je les op het terrein van Reinaerde (Draaibrug 3; om de hoek bij Stardance) dan kun je je fiets parkeren op de personeelparkeerplaats van Total Health (links naast Reinaerde).

Huishoudelijke mededelingen:

* kom hooguit 5 minuten voor aanvang van de les bij je buiten les locatie aan.

* ouders die tussendoor willen blijven wachten op kinderen die les hebben verzoeken wij om niet bij de les te gaan kijken, maar in de buurt op het gras of ergens anders in de buurt te wachten.

* we zetten de buiten stoelen van Stardance op 1,5 meter afstand van elkaar op het Stardance buiten terras. Daar mag iedereen gebruik van maken.

* we hebben alle telefoonnummers bij de hand in geval van nood.

* jullie mogen het Stardance gebouw helaas niet in. Dus kom al omgekleed en met buiten gympen naar de les zodat je alleen je eventuele jas en water mee hebt.

* er kan helaas geen gebruik gemaakt worden van onze toiletten.

* de gevorderde ballet lessen op maandag en de Dancepower lessen op zaterdag  blijven we voorlopig via ZOOM geven.

* voor de pilates en conditie lessen vragen we jullie om een handdoek en – als aanwezig – een eigen matje mee te nemen.

* de lessen klassiek ballet en modern zijn te volgen op buitengympen / sneakers.

* neem warme kleding mee om je na / of tijdens de les warmer aan te kleden.

* Op Hemelvaartsdag (donderdag 21 mei a.s.) is er GEEN les; vrijdag 22 mei, zaterdag 23 mei en zondag 24 mei is er WEL les.

* Op 2e Pinksterdag (1 juni a.s.) is er GEEN les, de overige dagen die week is er – ondanks de Pinkstervakantie van het basisonderwijs – WEL les.

We hopen op veel zonneschijn de komende weken zodat we de lessen zoveel mogelijk buiten kunnen gaan geven! Via onze website zullen we jullie op de hoogte houden als er – i.v.m. de weersvoorspellingen – in plaats van buiten les die dag vanuit huis middels ZOOM les te volgen is. In principe is de les dus buiten, alleen als het anders is staat dit op de site en wordt dit ook via onze socials gedeeld. Check dus – bij twijfel weersomstandigheden – voordat je les start of je buiten les hebt of vanuit huis middels ZOOM.

Tot slot hopen we dat jullie tijdens de buiten lessen met velen aanwezig zullen zijn, net zoals bij de ZOOM live lessen vanuit huis. We hebben jullie enorm gemist de afgelopen weken en zijn blij dat we jullie weer in real life kunnen zien stralen! En dat we het seizoen, na deze vreemde weken, met een lach en samen kunnen afsluiten!

Met een zonnige groet,
Christel van der Gun