030-6381501

The Starvoices

The Starvoices

The Starvoices met Non Stop de musical

The Starvoices is de gemengde zangtheatergroep voor volwassenen van Stardance Studio’s. De groep bestaat momenteel uit ongeveer 25 enthousiaste leden in de leeftijd van ca. 30 tot 55 jaar, afkomstig uit Houten en omstreken.

Zingen, dansen, acteren en theater maken, dat is wat deze groep met veel plezier samen doet. Vlak na de zomervakantie starten de lessen en na een paar maanden beginnen de repetities voor een nieuwe theaterproductie. We sluiten het seizoen af met een aantal optredens.

Docent

De artistieke en muzikale leiding is in handen van Syd Horster.  Deze veelzijdige professional op het gebied van zang en theater is onder meer zangdocent, vocal coach, muzikant en zanger. Syd werkte mee aan diverse musical- en popmuziekprojecten.

Meedoen?

Lijkt het je leuk om mee te doen met The Starvoices? Om toe te treden hoef je geen auditie te doen. Ervaring is mooi meegenomen, maar niet noodzakelijk. Wel vragen we van jou een flinke dosis inzet en enthousiasme en enige thuisstudie. Kijk onder het tabblad contact op welke momenten je kunt instromen bij The Starvoices.

De repetities vinden plaats op zondagavond van 20.15 – 22.30 uur in de dansstudio’s van Stardance.

De Starvoices geloven in sprookjes

Dit jaar spelen de Starvoices de bestaande musical Lang en Gelukkig van Don Duyns. Een eigentijds verhaal, waarin verschillende sprookjesverhalen door elkaar lopen met allerlei onverwachte wendingen. Al met al een hilarische voorstelling met momenten van herkenning en heel veel humor!

Bekende sprookjesfiguren als Assepoester, de boze stiefmoeder en -zusjes, Roodkapje, de wolf en een toverfee, die de boel niet meer helemaal op een rijtje heeft, zetten het sprookjesbos op zijn kop. Niets loopt zoals we denken dat het loopt. Dit onverwachte karakter zorgt voor een hilarische voorstelling met daarin ook dans en zang op bestaande nummers voorzien van passende teksten.

Syd Horster begeleidt de groep en regisseert de voorstelling. Christel van der Gun is verantwoordelijk voor de choreografie.

Nieuwsgierig geworden? Kom kijken naar de voorstelling op zaterdag 28 mei om 20.15 uur of zondag 29 mei om 15.30 uur in Theater aan de Slinger. Tickets  zijn te koop via Theater aan de Slinger en kosten €12,50 per stuk (exclusief pauzedrankje).

 

Starvoices te volgen via Social Media.

‘Like’ onze pagina op Facebook of volg ons via Twitter.  Druk op de onderstaande buttons en blijf op de hoogte!

Volg Starvoices op Facebook        Volg Starvoices op Twitter

Hoe zien de lessen eruit?

Zingen

Voor het oefenen van de zangnummers maken we gebruik van op keyboard ingespeelde stempartijen die onze muzikaal leider, Syd Horster, op ons besloten internetforum plaatst. Ook zijn de stukken meestal beschikbaar in notenschrift, voor wie daar graag gebruik van maakt.

Het is de bedoeling dat je de muziek thuis alvast doorneemt, zodat bij de repetities aandacht is voor de meerstemmigheid en de muzikale interpretatie. Tijdens de lessen maken we zelf opnames van elke stemgroep en plaatsen die op hetzelfde forum.

Dansen

De ene keer concentreren we ons volledig op  de beleving van muziek door middel van danspassen, de andere keer zijn we bezig een choreografie aan te leren bij een zangnummer. Dat kunnen danspassen zijn, maar ook alleen een plaats en houding aannemen op het podium. Elk jaar wordt er ook aandacht besteedt aan presentatie, uitstraling en op- en aflopen van het podium. Van de danslessen maken we filmopnames die we ook op het forum plaatsen.

Op deze manier kun je thuis op je gemak de zang- en dansnummers nog eens beluisteren en bekijken en ermee oefenen. Ook als je een keer afwezig bent geweest, is dit dé manier om weer aan te sluiten bij de groep en geen achterstand op te lopen.

Acteren

Om de basisprincipes van toneelspel te leren, doen we allerlei speloefeningen. Bijvoorbeeld om met lichaams- en gezichtsuitdrukkingen een karakter of stemming te laten zien, en om te leren improviseren, zoals bij theatersport. Deze lessen gaan vaak gepaard met veel hilariteit! Door deze oefeningen krijgt Syd Horster ook een indruk van ons spel en kan hij het theaterstuk ‘op ons lijf’ schrijven.

De repetities vinden plaats op zondagavond van 20.15 – 22.30 uur in de dansstudio van Stardance.

Bijna ieder jaar maken we een eigen theatershow. Ook doen we graag als zangkoor mee met culturele evenementen in Houten. Hieronder een greep uit de meest recente optredens en shows.

Producties
  • Met de voorstelling ‘Draadloos’ in de Wiese in Schalkwijk op 28 juni 2014 sloegen we een nieuwe weg in. Dit keer speelden we niet in een theater, we zongen onversterkt en hadden volop interactie met het publiek. Het programma stond bol van bekende popliedjes en werd omlijst met sketches en dans uit alle windrichtingen.
  • De musical ‘Life is a Bitch’ ging over het bewogen leven van Agatha Hannigan, met een knipoog naar het gelijknamige personage uit de musical Annie. Zang, dans en spel waren verder een mix uit bestaande musicals zoals Footloose, Mary Poppins en Chicago. De voorstelling was te zien op 6 en 7 juli 2013 in Theater Aan de Slinger in Houten.
  • Terecht in Twijfel heette de totaal nieuwe musical die we 29 juni en 1 juli 2012 lieten zien in het Houtense theater. Een spannend, ontroerend en romantisch verhaal over een jonge vrouw die in het hiernamaals terecht komt. In het Trefpunt verscheen een lovende recensie.
  • Op Hemelvaartsdag 2011 stonden we twee keer in het Theater Aan de Slinger met de speciaal voor ons geschreven musical Non-Stop. Een pittig, maar ook bij vlagen hilarisch en ingetogen stuk over vijf losbandige vrouwen die op onverklaarbare wijze in een nonnenklooster terecht komen. ’s Avonds speelden we voor een vrijwel uitverkocht theater. Lees hier een verslag in het Trefpunt Houten.
  • Eens in de twee jaar doen we mee met de grote leerlingenshow van Stardance. In april 2014 hebben we meegedaan aan de voorstelling ‘Night at the Library’.

Evenementen

In de afgelopen jaren deden we mee met verschillende evenementen in Houten en omstreken zoals de Dag van de Amateurkunst, het eerste Houtense Korenfestival in 2012, bij de opening van het nieuwe stadhuis in Nieuwegein, Lazy Sunday Afternoon en Gluren bij de Buren.

In september 2010 stonden we in de finale van het Open Podium in het Theater Aan de Slinger. En ook bij het onderdeel Gouden Kelen tijdens het WiekentHouten waren The Starvoices van de partij.

Wil je meer informatie, neem dan contact op met administratie@stardance.nl.

Heb je interesse in de Starvoices, dan is een proefles altijd mogelijk! Je doet dan mee met een les en proeft de sfeer in de groep. Een tweede proefles is mogelijk als je er zeker van wilt zijn dat The Starvoices echt iets voor jou is.

Je kunt je ook aanmelden door middel van het aanmeldformulier, of door contact op te nemen met:

Stardance Studio’s
Hefbrug 2
Houten
Telefoon (030) 63 81 501
E-mail: info@stardance.nl

Graag tot ziens bij een proefles of bij één van onze optredens!

Via dit tabblad kun je foto’s en video’s van The Starvoices bekijken.

Video

Trailer Zonder Vleugels

 

Volg ons op social media:

facebook icoon         twitter icoon