Op zaterdag 12 juni trokken 50 leerlingen van Stardance door de hele regio als promoteam voor de Fortenmaand. In het Houtens Nieuws verscheen het volgende artikel:

Stardance, als dansend promoteam voor de Fortenmaand.

Zaterdag jongstleden stopte er een grote Touringcar voor de Stardance studio’s waar 50 enthousiaste dansers in de leeftijd 11 t/m 26 jaar instapten.

Waarom?

In september is het Fortenmaand. Alle forten en kastelen in Noord/Midden/Zuid Nederland (De Hollandse Waterlinie) zijn gedurende de maand September elk weekend open met als doel mensen meer te interesseren voor Cultureel Erfgoed. Stardance werd gevraagd om aan de PR hieromtrent mee te werken. We hebben hiervoor –op verzoek van het evenementen bureau- een Flashmob opgezet.
Het idee van een Flashmob is dat er ogenschijnlijk een spontane dans- olievlek ontstaat op een plek waar veel mensen samen komen. Zo was het nu ook.

De dansers waren zaterdag een verrassing op de jaarmarkt in Naarden Vesting, het Neude en het Stadhuisplein in Utrecht, de braderie in Houten en Gorinchem. In al deze steden werden de mensen opgeschrikt door de dansinval van Stardance.
Men reageerde allemaal blij, verschrikt en erg enthousiast.

Op 4 september zullen de dansers, tijdens de openingsceremonie van de Fortenmaand, deze dans nog eens ten tonele brengen. Ook zullen zij in de geplande fortenweekenden hun dansante steentje bijdragen.
Informatie over de fortenmaand en een video van deze Flashmob is te vinden op www.fortenmaand.nl