030-6381501

Ruth Rosendaal

Ruth Rosendaal

Ruth Rosendaal is zich na haar studie aan de dansacademie te Arnhem gaan specialiseren in tapdans en dan specifiek het Amerikaanse rhythm tap.

Het belangrijkste deel van haar training heeft zij  mogen ontvangen van Marijke de Braal uit Amsterdam. Sinds 2002 is Ruth geregeld in New York waar zij bij verschillende docenten als Lynn Schwab, Barbara Duffy, Derick Grant, Brenda Bufalino, Michelle Dorrance, Chloe Arnold,  Jason Samuel Smith  e.a.  lessen en workshops volgt.

In 2007 maakte zij haar debuut als performer  in o.a. een choreografie met Barbara Duffy and Company en in het eenmalig opgevoerde stuk van Margo Hammond “Bach to Beatles” tijdens de voorstelling “Tap and Song” van het New York City Tapfestival. Zij danst ook met de recent opgerichte Tapdans-company “C3” in N.Y.

De lessen die Ruth doceert zijn gebaseerd op het Amerikaanse Rhythm tap waarin naast taptechniek en muzikaliteit, dansante combinaties worden behandeld op verschillende soorten muziek variërend van jazz, Afrikaans, hiphop tot hedendaagse popmuziek.

Lessen bij Stardance:

  • Tapdans