Op zaterdag 13 december 2014 werd het glas geheven op 10 jaar Dance Power bij de studio’s van Stardance. Leerlingen, ouders, docenten en andere betrokkenen vierden deze bijzondere mijlpaal.

In een jaar dat de regering de mond vol heeft van de participatiemaatschappij viert Stardance 10 jaar daadwerkelijk participeren.  Het idee dat verstandelijk beperkte jongeren ook ‘gewoon’ moeten kunnen dansen kreeg in 2004 vorm toen de eerste lessen startten binnen de studio’s. Dance Power, zoals de lesgroepen heten, was geboren.

Nu, een decennium later, hebben drie groepen Dance Power , waaronder één kindergroep, wekelijks les. De leerlingen komen niet alleen uit Houten en omgeving maar van heinde en ver. De leerlingen genieten inmiddels ook landelijke bekendheid door hun optredens bij diverse evenementen en hun optreden in Everybody Dance Now afgelopen seizoen.

Toeschouwers beleven de optredens als een feest en een ware traktatie door het plezier dat de jongeren uistralen. ‘Ik word er helemaal blij van!’, sprak een toeschouwer. Dance Power treedt ook vaak op met de andere leerlingen van Stardance, al dan niet gemengd. Kortom, participatie in het klein.

Het vieren van dit jubileum was natuurlijk niet mogelijk geweest zonder het vertrouwen van leerlingen en ouders/verzorgers én natuurlijk het enthousiasme van de docenten Lolkje Smilda en Daphne Bijkerk. Dank jullie wel allemaal.

Op naar de volgende 10 jaar Dance Power.